Sportfysiotherapie

De Sportfysiotherapeut is dé specialist op het gebied van sportblessures, preventie, advies en voorlichting. Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut met een erkende specialistische opleiding Sportfysiotherapie.

De sportfysiotherapeut beschikt over gespecialiseerde kennis en ervaring op het gebied van orthopedische aandoeningen en de behandeling daarvan. Ook heeft de sportfysiotherapeut zich extra verdiept in wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe blessures kunnen ontstaan. De sportrevalidatie richt zich behalve op behandeling van sportblessures ook op preventie en voorlichting.

De sportfysiotherapeut zal tijdens de eerste afspraak in een persoonlijk gesprek uw  klachten en/of doelen bespreken. Hierna zal een onderzoek plaatsvinden om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw lichamelijke situatie.

Aan de hand van de bevindingen, zal in overleg met u een behandelplan worden opgesteld. Afhankelijk van het doel van de sporter wordt gestart met een bepaalde soort behandeling. De sportfysiotherapeut maakt hoofdzakelijk gebruik van oefentherapie, daarnaast krijgt u zelf oefeningen en / of adviezen mee om thuis actief bezig te zijn met het behalen van het gestelde doel. Ook geeft de sportfysiotherapeut adviezen om prestaties te verbeteren en om klachten in de toekomst te voorkomen.

Door deze gerichte revalidatie kan de sporter op het juiste niveau terugkeren binnen zijn/haar sport. De sportfysiotherapeut kan ook een belangrijke rol spelen bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

De sportfysiotherapeut is in staat te beoordelen wat er wel en niet mag/kan tijdens een revalidatie. Er kan meestal een snellere sporthervatting plaatsvinden door goed overleg met de trainer/coach.

 

Fysio Barends Boskoop is gespecialiseerd in het revalideren en begeleiden van amateur- en topsporters bij klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Hierbij kunt u denken aan:

  • spierscheuringen,
  • klachten aan gewrichten zoals enkel-, knie, heup en schouderklachten.
  • groei- en ontwikkelingsklachten,
  • overbelastingsklachten, en
  • compensatieklachten.